De personenwagens die ik/wij door de jaren heen hebben gekoesterd!


Mijn allereerste auto, gekocht in 1975, een regelrechte miskoop zoals later zou blijken, maar een ervaring rijker........

Mijn tweede wagen een Vauxhall Viva HB bouwjaar 1969 4 cylinder in lijn 1159 cc (1.2 ltr.) 4 versnellingen handgeschakeld

aangeschaft na het debacle met die Mini in 1976, heel veel km mee gereden ergens rond 1978 ging deze richting sloop

Dit was mijn derde wagen en tevens tweede Vauxhall Viva HB, kosten amper FL.100,-deze had een afgrijselijke kleur zodat ik de auto toentertijd met de hand rood heeft geverfd, dit model wat hierboven is afgebeeld is overigens een Engelse uitvoering aangezien ik de foto's/dia's van mijn "Rode' niet kon terugvinden, in het jaar 1978 van de hand gedaan voor FL.250,- dus maar kort gehad amper 4 maanden.

Een Opel Record Coupé tweedeurs, een 4 cylinder in lijn met een 2.0 ltr motor, 4 versnellingen handgeschakeld, aangeschaft voorjaar 1978, deze Opel Record heb ik precies anderhalf jaar gehad

via via kwam ik deze Alfa Romeo Alfasud 1.3 Sprint op het spoor, bleek van een Amerikaanse legerofficier te zijn geweest die op
vliegbasis Soesterberg was gelegerd, aangezien Soesterberg werd opgeheven gingen ook alle Amerikanen terug met achterlating van hun soms geïmporteerde auto's zoals deze Alfa Romeo.
Uitgerust met een snelheidsmeter die in mijlen werd aangegeven en waar ik later met een verkeerscontrole nog een probleempje
mee kreeg aangezien ik dacht dat de snelheidsmeter in km werd aangegeven, deze was wel aanwezig maar werd kleiner weergegeven dan de meter in mijlen, de agent deed niet moeilijk en ik mocht door.
Wel vertelde hij mij nog even terloops dat mijn rijbewijs die dag zou verlopen, nou nog bedankt agent voor de tip!
Deze Alfa Romeo 1.3 had overigens een Boxermotor onder de kap liggen, best wel een pittig motortje mits deze op temperatuur was, je werd alert gehouden doormiddel van een rood waarschuwingslicht op je dashnoard, zodra die uitging mocht je het gas verder intrappen, heel apart allemaal, aangeschaft rond 1980.

Rond 1984 hebben wij afscheid genomen van de Alfa Romeo, roest begon heel erg op te spelen bij deze wagen en was nauwelijks nog te stuiten.
Het besluit was snel gevallen, zodoende een VW Golf aangeschaft naar met later bleek met een 1.6 motor, bouwjaar was 1978, handgeschakeld 4 versnellingen.

Deze originele blauw van kleur zijnde Golf heb ik met de hand geschuurd en daarna opnieuw laten spuiten, ook blauw uiteraard.
Helaas waren er wat onvoorzichtige medeweggebruikers die er zonodig tegenaan moesten rijden etc. kortom opnieuw laten schuren dit keer en zwart laten spuiten.
Deze VW Golf heb ik vanaf 1984 t/m 1990 gehad.

Een heuse 6 cylinder Ford Taunus met wat later bleek net even iets teveel gebreken, amper een jaar mee gereden.
Na de Ford Taunus een Opel Ascona 2.0 SR aangeschaft, hier heb ik ± twee jaar mee gereden.
Overigens heb ik van die Ascona geen eigen foto's dus hier maar eentje "geleend" maar de auto en de kleur kloppen precies.
Hierna volgen de Renault modellen die men HIER kan zien/bewonderen
Nadat de Safrane was weggedaan vanwege oplopende hoge kosten hebben we een Renault Clio aangeschaft.
Leuk wagentje maar wel even een stuk kleiner dan we gewend waren.
Een soort van opknapbeurt kan men HIER zien.
Na de Clio een geheel ander merk, dit keer een Daihatsu, dat merk wordt overigens niet meer geleverd in Nederland, Toyota heeft het overgenomen en dat was ook al zichtbaar in deze Grand Move
Na de Daihatsu Grand Move een Ford Fiesta met een 1300 McGregor motor 16 kleppen 75 pk onder de kap
Deze Ford hebben wij maar kort gehad, thans geen auto meer.