Click here for the English version.

De personenwagens die ik/wij door de jaren heen hebben gekoesterd!

Mijn allereerste auto, gekocht in 1975, een regelrechte miskoop zoals later zou blijken, maar een ervaring rijker........
Mijn tweede wagen een Vauxhall Viva HB bouwjaar 1969 4 cylinder in lijn 1159 cc (1.2 ltr.) 4 versnellingen handgeschakeld
aangeschaft na het debacle met die Mini in 1976, heel veel km mee gereden ergens rond 1978 ging deze richting sloop.
Dit was mijn derde wagen en tevens tweede Vauxhall Viva HB, kosten amper FL.100,- (Guldens) deze had een afgrijselijke kleur zodat ik de auto toentertijd met de hand rood heeft geverfd, in het jaar 1978 van de hand gedaan voor FL.250,- dus maar kort gehad amper 4 maanden.
Sorry voor de slecht kwaliteit foto/afbeelding is oorspronkelijk een dia en daarvan een digitale foto gemaakt, ooit zullen er betere versies van gaan komen als we een professionele dia scanner gaan aanschaffen
Een Opel Rekord Coupé tweedeurs, een 4 cilinder in lijn met een 2.0 ltr motor, 4 versnellingen handgeschakeld, aangeschaft voorjaar 1978, deze Opel Record heb ik precies anderhalf jaar gehad, er trad een motorisch probleem op wat teveel ging geld ging kosten en dat was de auto niet eens meer waard.

via via kwam ik deze Alfa Romeo Alfasud 1.5 Sprint op het spoor, gekocht van een Amerikaanse Luchtmachtofficier die werkzaam was op Soesterberg maar zijn diensttijd zat erop en moest van die auto af, deze heeft hij wel geimporteerd vanuit Amerika maar mee terugnemen deed hij niet, de kosten daarvoor waren te hoog, zodoende ben ik dus in het bezit gekomen van deze haast "unieke" Alfa Romeo Sprint.

Komt nog bij dat ik deze auto nog maar amper een dag had en nog niet alles onder de knie had waar alle knopjes etc. voor dienden, dat ik werd aangehouden, snelheidscontrole!, ik had volgens de politieagent te snel gereden namelijk bijna 80km per uur waar je eigenlijk maar 50 mocht, ja zei ik tegen de agent dat verwonderde mijzelf ook al dat de snelheidsmeter 50 aangaf maar vond het wel iets te snel allemaal, hij vroeg om de papieren etc. en raakten zo aan de praat en hij zag dat ik de auto amper 1 dag in mijn bezit had en hij vroeg of hij even achter het stuur mocht plaatsnemen, ja geen probleem zei ik gaat uw gang en toen kwam hij al snel met de verklaring waarom ik dacht dat die 50 kilometer wel heel erg snel was, de snelheidsmeter in mijlen viel wat grootte betreft direct op , de snelheidsmeter die de kilometers aangaf zat er achter verscholen, allemachtig zeg dat had ik nooit gezien zei ik, de politieagent zei tegen mij, "aangezien u net deze auto heeft zal ik u geen bekeuring geven maar een waarschuwing en oh ja zei hij, nog even iets, u moet morgen direct uw rijbewijs laten verlengen aangezien deze verloopt", huh? ja echt? jawel op 1 april en dat was zeker geen grap!!

Deze Alfa Romeo 1.5 had een boxermotor onder de motorkap, best een pittige motor als hij op temperatuur was, je werd alert gehouden door middel van een rood waarschuwingslampje op je dashboard, zodra hij uitging kon je het gaspedaal dieper intrappen zeg maar, aangekocht rond voorjaar 1980.
Rond 1984 hebben wij afscheid genomen van de Alfa Romeo, roest begon heel erg op te spelen bij deze wagen en was nauwelijks nog te stuiten.
Het besluit was snel gevallen, zodoende een VW Golf aangeschaft naar met later bleek met een 1.6 motor, bouwjaar was 1978, handgeschakeld 4 versnellingen, overigens heb ik deze Golf ruim vijf jaar in bezit gehad.
Heb nota bene deze auto helemaal met de hand geschuurd en over laten spuiten in een iets donkerder kleur blauw, helaas na amper 3 maanden had er iemand een fikse beschadiging op gemaakt en heb daarna besloten om de wagen nogmaals te schuren en daarna zwart te laten spuiten en toen was ik wel klaar met deze VW Golf 1.6.
 
Een heuse 6 cylinder Ford Taunus met wat later bleek met even iets teveel gebreken, amper een jaar mee gereden, het benzineverbruik was ook behoorlijk.
Na de Ford Taunus heb ik een Opel Ascona 2.0 SR aangeschaft, hier heb ik ± twee jaar mee gereden.
Overigens heb ik van die Ascona geen eigen foto's dus hier maar eentje "geleend" maar de auto en de kleur kloppen precies.

Hierna volgen de Renault modellen die men HIER kan zien/bewonderen

Een soort van opknapbeurt van de Clio kan men HIER zien via website of via mijn YouTube kanaal

Nadat de Safrane vanwege oplopende kosten verkocht was, kochten we een Renault Clio bouwjaar 1995, leuke auto maar een stuk kleiner dan we gewend waren.
Na de Clio een geheel ander merk, dit keer een Daihatsu, dat merk wordt overigens niet meer geleverd in Nederland, Toyota heeft het overgenomen en dat was ook al zichtbaar in deze Grand Move.
Verkocht voor ±€1000,- en de onderstaande Ford Fiesta voor retour genomen.

Na de Daihatsu Gran Move een Ford Fiesta met een McGregor 1.25 ltr. Zetec Motor met 16 kleppen, en 75 pk onder de kap.
Deze is op 19 september 2023 naar de sloop gegaan, Ford was totaal doorgeroest wat betreft de draagarmen etc.
zie HIER

Bekijk HIER een fotoshow van de schade aan de voorzijde waar wij geen notie van hadden, daarom weten wij nu ook waarom de Airco niet werkt!!

 
Dit is de nieuwste aanwinst, een Peugeot 508 Allure 1.6 THP uit januari 2012.
Met deze Franse dame hoop ik nog jaren plezier aan te beleven, Peugeot 508 Alure 1.6 THP, 156 pk
 
Voor de auto ziet u Fayah liggen, een Zwitserse Witte Herder, helaas hebben we definitief afscheid moeten nemen van Fayah,
Fayah is ingeslapen op 7 oktober 2023. Ze blijft altijd in onze gedachten!
 
 
The Ancestor Company
Alle rechten voorbehouden
All rights reserved
Tous droits réservés
Alle Rechte vorbehalten
Copyright © Genealogybos.com 2023.