Zendschip Radio Veronica - 1960-1974

Voor de Norderney was er een ander schip de Borkum-Riff
 
Zeedijk nr. 27a in Hilversum, de landstudios van zeezender radio Veronica, lees HIER
 
 
 
 
Ad Bouman en Rob Out in de studio op de Zeedijk te Hilversum, op die plek staat al jarenlang het winkelcentrum "Hilvertshof"
 
Na 31 augustus 1974 op diverse plaatsen aangemeerd gelegen, op het laatst in de Haven van Antwerpen, zie HIER.
2 april 1973 strandt het legendarische zendschip Veronica op het strand van Scheveningen
Op 18 april 1973 was er een grote manifestatie op het Mailieveld in Den Haag
Met dank aan Jan Hariot
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zo'n bezienswaardigheid trekt mensen aan en vanwege het gure aprilweer krijgt men wel trek in iets "warms" zoals een frietje etc.
Hier weer terug op de ligplaats op de Noordzee ter hoogte van Scheveningen tot 31 augustus 1974 daarna was het gedaan met de zendschepen voor de kust op een enkeling na zoals Radio Caroline en Mi Amigo.
Op 2 april 1973 strandt het legendarische zendschip Veronica op het strand van Scheveningen een paar honderd meter vanaf Scheveningse haven.
Op 15 mei 1960 begon de Vrije Radio Omroep Nederland (VRON) met het maken van radio-uitzendingen vanaf een voormalig Duits lichtschip Borkum-Riff, op de Noordzee.
Op 31 augustus 1974 trad een wet in werking die zeezenders verbood om op zee uit te zenden en daarmee was het gedaan met de zogenaamde "Radio-Piraten' zoals deze zendschepen werden genoemd, alleen Radio Caroline/Mi Amigo bleven uitzenden, Radio Veronica is in 1975 legaal geworden en zond ook op de Tv uit en is nog altijd actief in het omroepwereldje, is een onderdeel geworden van Talpa.
Radio Veronica Jingles
The Ancestor Company
Alle rechten voorbehouden,
All rights reserved,
Copyright © Genealogybos.com 2020