Valse persoonskaart-C.M.de Smalen & Dirk vd Veen

Als men deze personen gaat uitzoeken in bijvoorbeeld WieWasWie dan komt men tot de ontdekking dat van de vermelde huwelijksdatum niets klopt, wel de datum van geboortes zijn juist van zowel Catharina Maria de Smalen als van Dirk van de Veen, behalve dan dat beide al waren overleden voor de vermelde huwelijksdatum die op de kaart staat vermeld.
Dirk van de Veen was geboren op woensdag 10 oktober 1888 in Stoutenburg, Dirk is overleden op woensdag 28 oktober 1908 te Stoutenburg, opmerkelijk is wel dat Dirk op een woensdag is geboren en ook op een woensdag is overleden.
Catharina Maria de Smalen is geboren op donderdag 21 september 1899 in Baarn en overleden op donderdag 3 oktober 1935 in Leusden, ook hier opmerkelijk dat Catharina op een donderdag was geboren maar ook op een donderdag is overleden.
Overigens wel perfect in elkaar gezet door de toenmalige ambtenaren van de Burgerlijke Stand in Leusden.
Dirk van de Veen zijn gegevens kloppen en zijn ook traceerbaar via de officiële overlijdsakten, dat geldt overigens ook voor Catharina Maria de Smalen.
Maar volgens de (valse) persoonskaart zijn zij beiden op dinsdag 24 mei 1938 gehuwd te Hoogland, kortom een meesterlijke zet van de heren ambtenaren om zo de bezetter om de tuin te leiden en hiermede de vele onderduikers van bonkaarten te voorzien.
Zie hieronder de beide persoonskaarten van Catharina Maria de Smalen en Dirk van de Veen, het vreemde is wel dat de persoon die deze kaart of persoonsbewijs in zijn bezit had daar niet de echte naam van kennen, ik vraag mij dan ook af wie deze persoon geweest zou kunnen zijn.
Met dank overigens aan mevr.K.Regtien publieksarchivaris bij het archief Eemland.
 
Hierboven de originele overlijdensakte van Catharina Maria de Smalen, aangegeven op 5 oktober 1935
Hierboven de originele overlijdensakte van Dirk van de Veen, aangegeven op 28 oktober 1908
 
 
The Ancestor Company
Alle rechten voorbehouden,
All rights reserved,
Copyright © Genealogybos.com 2023